australia-323101-120

De multa vreme n-am mai vizionat un film atât de bun cum este „Australia” , un film epic, dar de epocă. Ultimul film de genul asta a fost „Pear Harbour”.

Să vă spun despre ce este vorba în acest film:  Povestea începe în anul 1939. Nicole Kidman o interpreteaza pe Lady Sarah Ashley, o lady in adevaratul sens al cuvantului care îşî urmează soţul în Australia după ce nu mai primeşte nici o veste despre cum evolueaza afacerea familiei cu vite.

Aceasta descoperă că sotul ei a fost ucis şi că pentru a salva afacerea de la ruină trebuie sa ducă cireada de 1500 de vite din centrul Australiei unde era ferma până în oraşul Darwin. Apelează la ajutorul lui Drover (văcarul) şi o trupă de calăreţi încropită în grabă din angajaţi si prieteni ca să conducă vitele. Aceasta este prima parte a filmului.

Cand acest obiectiv a fost atins, povestea de dragoste dintre Sarah Ashley şi Drover decade într-o melodrama ieftina. După încă puţin timp, în cadrul celui de-Al Doilea Razboi mondial, japonezii atacă Australia.

Australia nu este un film, ci trei filme. Unele elemente care ar trebuie explicate mai îndelung sunt tratate foarte fugar, iar tu eşti lasat să te intrebi „Stai aşa, cum s-a intamplat asta?”

Peisajele şi cadrele naturale folosite sunt absolut superbe. Hugh Jackman este foarte fermecator in rolul ultra masculin, super şmecher al lui Drover, iar Nicole Kidman interpretează foarte bine rolul lui Sarah Ashley.

Drover se indrăgosteşte si devine din ce in ce mai „in touch” cu emoţiile lui, iar Sarah devine din ce in ce mai puternică si sigură pe sine. Cei doi se intalnesc apoi undeva la mijloc.

Şi nu în ultimul rând merită menţionat şi Brandon Walters în rolul lui Nullah, un copil metis care se întamplă să fie in acealaşi timp personaj si narator.Nullah reprezintă sufletul filmului.  Prin ochii lui vezi ce se întamplă şi simti că Australia are o viata proprie, este mai mult decât un continent izolat si arid.

Un film exceptional ce merită văzut cu siguranţă.

Mai multe despre film aici 🙂

Reclame
Acest articol a fost publicat în www. și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s