Dezvaluirile unui fotograf


De-a lungul carierei sale ca fotograf, Zoltan Lorencz a pozat sute de personalităţi din muzică, literatură, cinematografie, teatru, balet sau televiziune. Cu riscul de a fi interpretat greşit, Zoltan a decis să dezvăluie, în exclusivitate pentru Libertatea, dedesubturile mai puţin plăcute din şedinţele foto ale căror protagoniste sunt divele din showbizul românesc.

Photobucket
Artistul e fericit cu meseria pe care şi-a ales-o, însă de câţiva ani se simte frustrat. Se teme că, într-o zi, el şi colegii săi de breaslă se vor transforma din fotografi în nişte roboţi.

«Au poze retuşate pe calculator»

“Am ajuns să fiu reticent când trebuie să fac o şedinţă foto cu o vedetă de televiziune. Andreea Raicu sau Mihaela Rădulescu au lansat moda pictorialelor superprelucrate, în care fotografului nu-i mai revine altceva de făcut decât să apese un buton. Aceste femei vor să fie imortalizate doar dintr-un anumit unghi, după care cer ca fiecare poză să fie prelucrată pe calculator, pentru a se şterge orice imperfecţiune. Apoi, toată lumea cade pe spate de cât de frumoase sunt ele. Mă deranjează că există tinere care aspiră să ajungă la acelaşi statut cu al divelor şi au aceleaşi pretenţii. Visez să ajungă pe tarabă reviste cu personalităţi adevărate, cărora să li se mai vadă şi un rid, un pistrui sau părul răvăşit. Cele foarte mediatizate şi care apar în posturi foarte sexy lasă cel mai mult de dorit la capitolul profesionalism”, a dezvăluit Zoltan Lorencz, care a făcut şi câte o caracterizare unor dive.
Pasionat de pictură

Zoltan Lorencz nu e doar fotograf, ci şi artist plastic. Născut cu 34 de ani în urmă, el e absolvent al Şcolii Populare de Artă, secţia pictură. În 1996 a terminat şi Academia de Teatru şi Film, cu două specializări: scenografie-design şi regie. Lucrează în presă din 1998 şi puţine sunt vedetele care nu i-au trecut prin faţa obiectivului. În ciuda faptului că a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi ai generaţiei sale, Zoltan nu a renunţat niciodată la marea lui pasiune: pictura.

Citeste mai mult!

«Raicu e chiar urâţică»
“Andreea Raicu este extraordinar de timidă şi nesigură pe ea. Dacă iese acum din casă să cumpere cartofi, nu se va descurca. E cocoloşită şi cel mai mare defect al ei este că nu se comportă natural. În lumea fotografilor se ştie că cel mai mare complex al Andreei sunt cearcănele. De fapt, ea este chiar urâţică”, a spus Zoly.

Photobucket
«Mihaela alege doar ipostazele care o avantajează»
“Mihaela Rădulescu ştie să comunice mai bine cu fotograful. Ea şi-a făcut şi operaţii estetice care să-i mai ajusteze fizicul. Vrea să apară doar în ipostaze care o avantajează şi studiază foarte mult poziţia pe care să o adopte atunci când este pozată”, spune Zoly, care speră ca astfel să tragă un semnal de alarmă în rândul fotografilor, pentru a nu încuraja acest tip de şedinţe foto.

Photobucket
«Andreea are picioarele subţiate şi un ten albicios»
“Se ÅŸtie că tenul Andreei Bănică este foarte albicios, ceea ce o dezavantajează. Are trăsături dure, corpul voluminos. Picioarele ei sunt subÅ£iate în Photoshop (un program de prelucrare a imaginilor – n.r.). Cei mai mulÅ£i fotografi aleg unghiuride sub nivelul genunchilor. Există un truc al fotografilor pentru ca picioarele să pară foarte lungi”.
Photobucket Photobucket

«Dana Războiu este arogantă»
“Dana Războiu întârzie la şedinţe foarte mult. O dată a întârziat două ore şi nu s-a scuzat în nici un fel. Era plictisită, probabil, după perioada divorţului. Trăieşte într- un univers al ei, pentru că are bani şi îşi permite orice. Are acelaşi comportament. Arată foarte bine în perioada asta, dar e arogantă şi are nasul pe sus”.

Photobucket
«Corina, genul de întreţinută»
“Corina a fost deschisă la şedinţele foto, nu mi-a plăcut însă modul ei general de abordare. Se considera o vedetă venită de la Hollywood . Nu e conştientă că trăieşte în România, oricât de poleită cu aur ar fi. E genul de femeie întreţinută”.
Photobucket
«Cristina are trăsături cam dure»
“Şi Cristina Spătar lasă de dorit la partea de profesionalism. Are foarte multe fiţe. Arată foarte bine la corp, dar la faţă are nişte trăsături cam dure. Acum încearcă să-şi creeze o imagine de familistă, sper să reuşească”.
Photobucket

Reclame
Acest articol a fost publicat în arta, Poze, www. și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s